Dedelerinin Bahçesinde Lokma Döktürdüler

İzmirli Katipzade sülalesi mensupları, Konak ilçesine adını veren Konak binasını 1804 yılında yaptıran Katipzade Mehmet Efendi anısına, Konak Meydanı'nda lokma döktürdüler.

Dedelerinin Bahçesinde Lokma Döktürdüler
Aile üyeleri burada yaptıkları açıklamada, dedeleri Katipzade Mehmet Efendi tarafından vakfedilen yüzlerce yapının talan edildiğini öne sürdüler. Katipzade Aile Meclisi Basın Sözcüsü Tolga Kantarcı Katipzade Ailesi'nin tekrar bir araya geldiğini belirterek, 'Katipzade Sülalesini oluşturan Aksoy, Alpyörük, Kutluay, Çelebizade, Evliyazade, Kançıbanzade, Kantarcızade, Kapanizade, Kilimcizade, Osmanzade, Ragıp Paşazade, Yemişcizade Aileleri olarak bir araya geldik. Amacımız hem İzmir'in en büyük sülalesini tekrar bir araya getirmek, hem de dedemiz Katipzade Mehmet Efendi tarafından bağışlanan vakfiyelerin tekrar halkımıza kazandırılmasını sağlamaktır ' dedi.

Kantarcı vakıf mallarının kimseye ait olmaması gerektiğini belirterek, 'İslam hukukuna göre malını vakfeden kişi bu malının geliri ile Allah yolunda harcama yapmayı belgelemiş olmaktadır. Artık vakfettiği mal-mülk kendi malı-mülkü değil Allah 'ın malı-mülküdür. Geliri hayır işlerinde kullanılır. Kendi özel mülkünü vakfeden şahsın malı hem örfi hem dini hem de günümüz kanunlarıyla korumaya alınmış olmalı iken bütün bir mal-mülk nereye gitmiştir? Kimlere verilmiştir? Kimlerce işgal edilmiştir? ' diye konuştu.

Kaynak: İHA