Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un gelişmesi, kalkınması konusunda fikir birliği içerisinde olduklarını söyledi.

Bayraktar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde, TTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen ''Trabzon'un Ekonomisinin Geliştirilmesi, Mevcut Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Tespiti'' konulu toplantıya katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından açıklamada bulunan Bakan Bayraktar, toplantının son derece faydalı geçtiğini belirterek, toplantıda bir birliktelik oluşturduklarını vurguladı.

Bakan Bayraktar, Trabzon'un kalkınması, gelişmesi konusunda fikir birliği içerisinde olduklarını ifade ederek, ''Trabzon'u marka şehir yapma noktasında fikir birliği içerisindeyiz. İstihdamın artırılması noktasında çalışmalarımız sürecek. Toplantıda 70 tane ana başlık belirledik. Bunların arasında en önemlilerinden başlayarak, adım adım bunları gerçekleştirmeye çalışacağız'' dedi.

Trabzon'daki organize sanayi bölgelerini geliştirmeye çalışacaklarını anlatan Bayraktar, ''Trabzon'a demiryolunu getirme noktasında birlikteliğimizi ve çalışmalarımızı hızlandıracağız. Trabzon'da işsizliğin azaltılması için bu toplantıları devam ettireceğiz'' diye konuştu.

Toplantıya Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çeşitli sivil toplum kuruluşları, meslek odaları başkanları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.