Seben Belediye Başkanı Özbağ Açıklaması

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, ''Seben, tarım ve turizm kenti olmak için yoluna devam ediyor'' dedi.

Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'ya 54 kilometre uzaklıktaki Seben'e 29 köyün bağlı olduğunu ve ilçede 4 bin 537 kişinin yaşadığını söyledi.

Seben'in tarım ve turizm anlamında son yıllarda büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Özbağ, ''Kesenözü köyündeki Pavlo Kaplıcaları'nda 78 derece sıcaklıkta şifalı su bulunmakta. Frigyalılar'dan kalma Çeltik Deresi, Hocaş, Kaşbıyıklar, Yuva, Solaklar ve Alpagut köylerinde derin vadiler içinde yükselen kayalar içine oyulmuş 3-4 katlı kaya evlerine rastlanmakta, Çeltikdere köyü civarındaki Roma döneminden kalma kilise kalıntısı, peri bacaları ile en önemlisi yayla turizmi başlıca turizm potansiyelimiz'' diye konuştu.

''Haziran-Temmuz aylarında her köyde hacet bayramları düzenlemektedir'' diyen Özbağ, ''Ayrıca, her yıl ekim ayında da Seben Panayırı ve Elma Festivali yapılmakta'' şeklinde konuştu.

Özbağ, Seben Taşlı Yayla Göleti'nin ilçe tarım ve turizmine çok büyük katkılarda bulunacağını ifade ederek, ''Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan bir göl sayesinde ilçenin tarım sulama ihtiyacını karşılayacağız. Bu sayede tarım daha da canlanacak. Daha kaliteli elma, kiraz gibi marka meyveler yetiştireceğiz'' şeklinde konuştu.

Seben Taşlı Yayla Göleti'nden elektrik üretilmesi için de çalışmalar yapıldığını anlatan Özbağ, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçenin daha rahat kalkınacağını kaydederek, Seben'in tarım ve turizm kenti olmak için yoluna devam ettiğini ifade etti.