MHP Balıkesir İl Kongresi

MHP Balıkesir İl Başkanlığı'nın olağan kongresi yapıldı.

MHP Balıkesir İl Kongresi
Üç adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Mehmet Duran en yakın rakibinden 6 oy fazla alarak yeniden il başkanı seçildi. Mehmet Duran'ın çok az farkla seçimi kazanması parti içi muhalefet tarafından eleştiri konusu oldu. Küçüksan Düğün Salonu'nda yapılan kongreye Ankara'dan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ile Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, çok sayıda delege, çeşitli sevil toplum kuruluşları ve esnaf teşkilatlarının başkan ve temsilcileri, partililer katıldı.

Divan Başkanlığına genel sekreter yardımcısı Abbas Bozyel'in getirildiği kongrede yapılan konuşmalarda AK Parti iktidarı sert şekilde eleştirildi. Milletvekili Abbas Bozyel, MHP'nin 43 yıllık siyasi hayatı boyunca her türlü zorluğa rağmen engelleri aşarak Türk milletinin ümidi olmaya devam ettiğini söyledi.

Bozyel, Bozkurt bayramı, Ergenekon bayramı olarak kutladıkları Nevruz'u kana bulayarak milli mücadele dönemindeki isyanlara benzer hareketlerin yaşandığını belirterek terörü kınadı, hükümeti eleştirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da, hükümeti eleştiri yağmuruna tuttuğu konuşmasında adaylardan mevcut il başkanı Mehmet Duran'ı da eleştirdi.

Bulut, teşkilatın performansının üye sayısı ile ölçülebileceğini, 3 yılda kaç üye yapıldığını sorarken, eğer üye sayısı artmamışsa kongrede yeniden aday olmaması gerektiğini söyledi.

Bulut, Ülkücülerin oylarının ipotek altına alınamayacağını, Ülkücülerin birilerinin emri ile değil vicdanı ne diyorsa ona göre oyunu kullanacağını kaydetti.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana yaptıkları hizmetleri anlattı. Başkan Ok, 'Yerel seçim, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Allah'ın izniyle MHP bayrağını burçlara dikelim ' dedi.

Balıkesir Belediyesi'ni AK Partili önceki başkandan borç içinde devraldıklarını hatırlatan İsmail Ok, 'Belediyeyi aldığımızda belediye iflas etmişti, hiç abartı yok. O dönemde 5 yıl boyunca belediyeye girmeyen TEDAŞ, on beşinci gün gelip kapımızı çaldı. 240 trilyon borçla devraldık belediyeyi. Türk milliyetçileri Balıkesir'de mühür vurmuştur. Şu anda çok şükür vadesi geçmiş tek kuruş borcumuz yok. Biz göreve gelince hortumları kestik, çalmadık, çırpmadık. Hükümetten yardım almayı bırakın her türlü engellemeyi gördük. Asfalt parası alınmazsa bunlar iş yapamaz dediler. 460 bin ton asfalt attık. Ardı ardına kamyon dizsen Balıkesir'den Aydın'a varır ' dedi.

Başkan Ok, tamamlanan ve devam eden hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından geçmiş yönetim kurulu ibra edildi. Daha sonra seçimlere geçildi. Adaylardan Mehmet Duran 263 oy ile birinci, Feyyaz Çiftçi 257 oy ile ikinci ve Fahrettin Sayıt 57 oy ile üçüncü sırada yer aldılar. En yakın rakibini 6 oy fark ile geçen Mehmet Duran yeniden MHP İl Başkanı seçildi. Seçimin ardından MHP İl Başkanı Mehmet Duran ve 63 kişilik yönetim kurulu üyesi sahnede delegeleri selamladı.
Kaynak: İHA