Kocaeli’de Binalar Güvenle İnşa Ediliyor

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Aykut Bozkurt yeni yönetimi ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti.

Kocaeli’de Binalar Güvenle İnşa Ediliyor
İnşaat Mühendisleri Odası olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Aykut Bozkurt, Marmara Depreminde edindikleri tecrübeyle Van’da kısa sürede hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Başkan Bozkurt, “Van’daki çalışmalarda Kocaeli şubemiz ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı etkili oldu. Bir ay boyunca her hafta 5 kişi hasar tespit çalışmalarında çalıştı” dedi.

Hasar tespit çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi’nden bir kişi olmak üzere toplam 20 kişi çalıştı.

Yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, mühendislik hizmetlerinin önemli olduğunu vurguladı. Kocaeli’deki binaların eskiye oranla çok daha güvenli bir şekilde inşa edildiğini belirten Başkan Vekili Özak, bu konuda gerekli önlemlerin alındığının altını çizdi.

Başkan Vekili Özak, Büyükşehir Belediyesi olarak mühendislik hizmetlerinde kendilerini eğitimlerle sürekli güncellediklerini ifade ederek, ‘’ Yurtdışı gezileriyle yeni izlenimler ediniyoruz. Bu çalışmalar sonucu dayanıklı yapılar oluşturuyoruz” dedi.