ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’nda gerçekleşen akademik genel kurul toplantısına Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, İlahiyat Fekültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt ile üniversite yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt’un konuşması ve fakülteye dair genel değerlendirmeleriyle başlayan toplantıda, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner son bir yılda gerçekleştirilen akademik ve idari çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dekan Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, yaklaşık iki aydır yürüttüğü göreve gelirken belirlediği hedefler çerçevesinde adımlar attıklarını ve bunun olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını söyledi.

Kentteki tüm paydaşlarıyla, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi mezunlarıyla bağlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kurt; öğrencilere de burs imkanı yarattıklarını ve bu imkanları daha da genişletmeye çalıştıklarını ifade ettii.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de akademik genel kurulda yaptığı konuşmada üniversitenin olmazsa olmazlarının başında bilgiye erişimin geldiğini belirterek, “Kütüphanenin geçen yıl 80 bin civarında olan kitap sayısı şu an 225 bine çıkmış durumda. ÇOMÜ’nün ayrı bir yeri olsun istedik ve tüm gücümüzle kütüphaneye yüklendik. Böylelikle İstanbul’daki üniversiteler dışında Marmara Bölgesi’nin en büyük kütüphanesi ÇOMÜ’de kurulmuş oldu. Bilkent ve ODTÜ kütüphanelerinin kitap sayısı 350-400 bin civarında. Tabii bunlar ideal rakamlar değil; bir üniversitenin kütüphanesinde kitap sayısının 1 milyondan az olmaması gerekir. Veri tabanlarına 150 bin liralık bir bütçe ayrılmış idi. Şu anda bu rakam 500 bin lirayı geçti. İnternet sistemimizde yüzde 400’lük bir kapasite artışı gerçekleşti. Çok istisnai durumlar hariç internet hızı sorunsuz durumda. Kapasite itibariyle de yüzde 200’lük bir artış oldu. 1000 civarında bilgisayar alındı ve ÇOMÜ’deki bilgisayar sayısı yüzde 50 oranında artmış oldu. Değişen teknolojiyi de yakalayarak ilerlememiz lazım. Bu nedenle her yere kablosuz internet bağlantısı kurup kişilere tercih ettikleri her alana ulaşma imkanı sağlamamız gerek, bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca üniversite genelinde hoca sayısında da öğrenci sayısında da ciddi artış var. Görebildiğimiz kadarıyla bütçemiz de dahil hemen hemen her alanda yüzde 30’luk bir iyileşme söz konusu. 2011 verilerine göre bilimsel makale sayısında yüzde 10’luk, makalelerin aldığı atıf sayısında da yüzde 80’lik bir artış var. 2012’nin verileri de 2011’i aratmayacak şekilde. Özellikle sosyal bilimler alanında makale sayımızı artırmak, önümüzdeki dönemler için hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

Toplantı, öğretim elemanlarının soru ve görüşleri alınarak sona erdi .