Çanakkaleyi’yi Mersin’e Taşıdılar

Yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde bir milletin yüksek ruh ve sarsılmaz inancıyla haksızlıklara karşı vermiş olduğu kutsal bir var oluş öyküsü olan Çanakkale Zaferinin yıl dönümü Mersin Özel Yıldırımhan Ali Yüksekgüngör İlköğretim Okulunda ‘’yaşatılarak’’ anıldı.

Çanakkaleyi’yi Mersin’e Taşıdılar
Meşalelerin yakıldığı bahçe girişinde, düşman askerleriyle çarpıştıkları için baş ve yüzleri kanlı, ellerinde tüfekle Çanakkale savaşını canlandıran öğrenciler, konukları, ‘’Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir’’ dizeleriyle karşıladılar.

Okul bahçesinin her adımının mankenler ve maketler kullanılarak Çanakkale’nin bir örneğinin yaşatıldığı etkinlikte, elinde Türk bayrağıyla, siperlerin arasında ölen Türk askerinin sembolize edilmesi görenleri duygulandırırken, vatanın nasıl şehit kanlarıyla sulandığını da kanıtlıyordu.

Çanakkale şehitliğinin ve Çanakkale Savaşının kahraman gemisi Nusret’in de maketinin bulunduğu okul bahçesinde, öğrenciler, ziyaretçilere, Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanını anlattılar.

Okul bahçesinin yanı sıra koridorları ve 600 kişilik salonu da Türk bayrağının renkleri kırmızı beyaz balonlarla süslendi.

Tören öncesinde, bahçesinde kurulan stantta, konuklara, Çanakkale Savaşında askerlerin sadece bir öğün tüketebildikleri hoşaf ve bayat ekmek ikram edildi.

Okulun 600 kişilik salonunda düzenlenen ve yoğun ilgi nedeniyle konukların bir bölümünün koridorlara oturarak, ya da ayakta izledikleri etkinlikte, öğrenciler, şiirleri, sahneledikleri Çanakkale Oratoryosu ve diğer gösterileriyle Çanakkale’de yaşananları adeta saniye saniye aktardılar.

Zaman zaman duygulu anlara sahne olan anma töreninin açılışında bir konuşma yapan İlköğretim Okulu Müdürü Servet Genç, Çanakkale Zaferinin, Türk tarihine altın harflerle yazıldığını, bu zaferin büyük yokluklar içinde kazanıldığını vurguladı. Genç, ‘’Gönül isterdi ki Çanakkale’ye gidip, bugünü orada yaşayalım ancak, bu imkan olmadığı için Çanakkale’yi buraya getirelim istedik’’ dedi.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Altuntaş ile Genel Müdür Murat Tunç ve diğer davetlilerin katıldığı etkinliğe yaklaşık 700 kişi katıldı.

Konuklar, profesyonel tiyatrocuları aratmayan, okudukları duygu yüklü şiirlerle herkesi duygulandıran öğrencileri, dakikalarca alkışladılar .