Bodrum’da Erdoğan Kayalar İmza Günü

Osmanlı zamanında alınan meclis kararları ve yazışmaları kitap haline getiren Erdoğan Kayalar Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Beldesi’nde “Osmanlı Tarihinde Bodrum” adlı kitap için imza günü düzenledi.

Bodrum’da Erdoğan Kayalar İmza Günü
Araştırmacı yazarı Erdoğan Kayalar’ın Osmanlı Arşivlerinde Bodrum I-II kitapları Turgutreis’te tanıtılarak yazar tarafından imzalandı. Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım kokteyline Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Turgutreis Belediyesi Meclis üyeleri, Süleyman Mazı, Bodrum Ajans Grubu ve çok sayıda konuk katıldı.

Yoğun ilgi gören imza gününün açılış konuşmasında Erdoğan Kayalar ; “Osmanlı Arşivinde Bodrum” kitabına başlamadan önce yoğun bir araştırma süreci geçirdiğini, uzun ve özveri isteyen bu süreçte neler yaşadığını kısaca anlatarak kitabında emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ise, “Dünyanın ilgi odağı olan Bodrum’un Osmanlı Dönemini anlatan kaynak sayısı oldukça az idi. Sayın Erdoğan Bey sayesinde bu döneme ait bilgi sahibi olacağız. Biz de Turgutreis Belediyesi olarak Erdoğan Bey’in değerli çalışmasına destek olmak istedik ve basımını Turgutreis Belediyesi olarak üstlendik” dedi.

Turgutreis Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen, Erdoğan Kayalar tarafından derlenen , Bodrum Ajans Kültür Dizisinden ,Bodrum (Halikarnassos) Tarihi arşivinde büyük yer edinecek “Osmanlı Arşivinde Bodrum I-II” isimli kitaplar tarih sever okurlara ücretsiz hediye edildi .