Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bir sanayi kenti olmanın, ihracatta iyi bir noktaya gelmenin, nüfusta da Türkiye'nin dördüncü büyük ili olarak yerini daha da sağlamlaştırmanın Bursa'ya katkılar sağlayacağına inanıyoruz'' dedi.

Arınç, Büyükşehir Belediyesi'nce Bursa-Ankara karayolunda yenilenecek olan Hacivat, Deliçay ve Balıklıdere köprülerinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da 2 milyona yakın kişinin kent merkezinde yaşadığını söyledi.

Metropol olan Bursa'nın çok güçlendiğini, dolayısıyla ulaşımın da bir metropol için en hayati, en önemli konu olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

''Bugün dahi en büyük sıkıntı ulaşımla ilgilidir. Hamdolsun şimdiki ve önceki başkanlarımız döneminde çok büyük gayretlerle şehircilik açısından ne yapılması gerekiyorsa yapılıp, Bursa güzel bir kent haline geldi. Ama nüfus yoğunluğu ve her gün meşguliyetlerin artması, ulaşım için daha yeni şeyler, daha çağdaş imkanlar, daha kolay ulaşım imkanlarını gündeme getiriyor. Bursaray bunlardan bir tanesidir. Bu köprülerin yapılmasıyla Kestel'e uzanacak hattın daha işlevsel hale getirilmesi amaçlandı. Bir ucu üniversitede, diğer ucu da şimdilik Kestel'de olacak. Bu ulaşım imkanını çocuklarımıza,kadınlarımıza, insanımıza çok güzel bir katkı sağlayacak. Sağ olsun şimdilik 20 milyona yaklaşan bir yatırımla Büyükşehir Belediyemiz toplam 3 köprümüzü yapmak suretiyle bu imkanları Bursamız için hazırlamış durumda. İnanıyorum ki en kısa sürede bitmiş olacak.''

Bursa'nın, kısa süre önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan Arınç, ''Önümüzdeki günlerde de turizmin merkezi haline gelecek Bursa'da turizmle ilgili yatırımların konuşulacağı bir zirve toplantısı yapılacak. Kısmet olursa onun açılış konuşmasını da Sayın Başbakanımız yapacak. Bunun için belirlenen tarih 22 Nisan'dır'' diye konuştu.

Arınç, Bursa'nın yüzyıllardır medeniyetin sahipliğini yapmış büyük bir il olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

''Bursa, Osmanlı öncesi ve sonrası büyük eserleri bağrında barındırmaktadır. Dolayısıyla her sokak ve mahallesinde inşallah bütün tarihi güzellikleri ortaya çıkaracak çalışmaların çabası içindeyiz. Bir sanayi kenti olmanın, ihracatta iyi bir noktaya gelmenin, nüfusta da Türkiye'nin dördüncü büyük ili olarak yerini daha da sağlamlaştırmanın Bursa'ya katkılar sağlayacağına inanıyoruz.''

Kısa bir süre önce açıklanan adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Türkiye'nin nüfusunun 75 milyon olduğunun ortaya çıktığını anlatan Arınç, şöyle devam etti:

''Bursa 2 milyon 700 bin civarında nüfusuyla 4. büyük ilimizdir. Dün de YSK'nın resmi gazetede yayınlanan kararıyla illerin çıkaracağı milletvekili sayıları yeniden belirlendi. Birçok ilde milletvekili sayısı düşerken, Bursa 18 ile yerini korudu. Bu bizim sağlam nüfus yapımızı da ortaya koymuştur. 18 milletvekilimizle, özellikle şu anda birlikte olduğumuz pek çok arkadaşlarımızla birlikte, Bursa'ya daha çok hizmet etmenin, Bursa'nın, Bursalı'nın daha mutlu yaşaması için gayret sarf etmenin elbette peşinde olacağız.''

Arınç, açılışın ardından doğum yeri olan Demirtaş Mahallesi'nde oturan ve kısa süre önce oğlu Recep Aslan'ı kalp krizi sonucu kaybeden eski komşusu ve arkadaşı Mustafa Arslan'a taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ziyaretin ardından Demirtaş Mahallesi'ndeki esnafla sohbet etti, sorunlarını dinledi .