Bakan Cevdet Yılmaz, kahramanın annenin çocuklarına ev hediye etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de 3 çocuğunu korumak için canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belgin'in eşi ve çocuklarına ev hediye etti.

Bakan Yılmaz, Bingöl'de AK Parti İl Teşkilatı Toplantısı'nın ardından Galeria İş Merkezi'nde Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği'nce düzenlenen ''Şehit Aileleri Dayanışma Gecesi''ne katıldı.

Şehitlerle ilgili sunumların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu gecede duygulu anlar yaşayan Bakan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından satın alınan evin tapusunu Hatice Belgin'in kızı Ceylan Belgin ve eşi Kadri Belgin'e teslim etti.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bir insanın yaşayabileceği en büyük acının çok sevdiği yakınlarını kaybetmek olduğunu söyledi.

Şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını kaydeden Bakan Yılmaz, ''Bir insanın yapabileceği en büyük fedakarlık, canından yapacağı fedakarlıktır. Burada bu büyük acıyı yaşayan insanlarımız var. Hepsinde aynı zamanda büyük bir metanet görüyorum. Sahip olduğumuz manevi değerlerle geldiğimiz kültürle çok şükür bu büyük acıları da sabırla metanetle karşılayabiliyoruz ve hayatımızı sürdürüyoruz'' dedi.

''Şehitler sadece ailelerinin değil, hepimizin şehitleridir'' diyen Bakan Yılmaz, Afganistan ve Şırnak'taki şehitler için de rahmet diledi.

Bingöl'deki patlamada yaşamını yitiren Hatice Belgin'in bir sembol haline geldiğini anlatan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

''Ceylan kızımızla Hatice Belgin şehidimizin eşi burada. Mehmet Çubuk şehidimizin kardeşi de burada. Onlar da yine çok elim bir terör saldırısında hayatını kaybettiler, şehit oldular. Hepsi bizim için çok aziz, çok değerli fakat Hatice Belgin hanımefendi aynı zamanda annemiz adeta bir sembol haline geldi. Sadece Bingöl için değil, tüm Türkiye için bir sembol oldu. Bir kadın olduğu için bir anne olduğu için. Anneliğin o koruyucu, o merhamet edici tavrını en açık, en net bir şekilde ortaya koyduğu için bütün milletimize mal oldu. Başbakanımızın bilgisi dahilinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile çok mütevazi bir minnet davranışında bulunduk. Bu kesinlikle hiçbir zaman şehitlerimizin yaptığı fedakarlığı karşılamaz, bunun gayet iyi farkındayız. Ama biz de minnet duygumuzu, şükran duygumuzu ifade etmek için bunları gerçekleştiriyoruz.''

Devlet ve hükümet olarak şehit aileleri için ellerinden gelen imkanları sonuna kadar değerlendireceklerini ifade eden Bakan Yılmaz, terör saldırılarında şehit olan sivil vatandaşların da hukuki olarak şehitlik statüsüne kavuşması için yasal düzenleme yaptıklarını hatırlattı.

Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Tabii bütün şehitlerimiz için hükümet olarak, devlet olarak elimizden gelen imkanları sonuna kadar değerlendirerek, şehitlerimizin mirası olan ailelerimize de elimizden gelen tüm desteği vermeye gayret ediyoruz. Sivil vatandaşlarımız terör saldırılarında hayatlarını kaybettiğinde her ne kadar şehit diyorsak da hukuki olarak tam statüleri netleşmemişti. Yeni yasal düzenleme ile netleşecek. Ayrıca şehit ailelerimiz için yeni haklar ve yeni düzenlemeler yapılıyor. Onlar da bir nebze olsun minnetimizin, şükranımızın göstergesi olur. Ülkemiz güçlü bir ülke, milletimiz güçlü bir millet, bu sıkıntıları da aşacağız. Temenni ederiz ki hiçbir şehidin olmadığı, bütün halkımızın huzur içinde, birlik beraberlik içinde yaşadığı, dünyada parmakla gösterilen ekonomide, demokraside, hukukta her alanda ilerlermiş bir ülke olalım. Hep birlikte bu yolda gayret etmemiz lazım.''

Konuşmanın ardından BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, desteklerinden dolayı Bakan Yılmaz'a bayrak motifli bir tablo hediye etti.

Geceye Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, 49. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle şehit yakınları katıldı.