Vali Mustafa Toprak Açıklaması

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, havaalanlarında görev yapanların stresli bir ortamda çalıştığını belirterek, ''Dışarıdan gelen konuklarımız sizlerin hangi stresle çalıştığını bilemezler. Onlar karşılaştıklarında sizle olan diyalogda olumlu veya olumsuz olmasına göre bir algı geliştiriyorlar. Sıkıntıları gelenlere yansıtmamalıyız''dedi.

Diyarbakır'da ''Havaalanında Çalışan Personelin Turizm Odaklı Farkındalığının Artırılması Projesi'' kapsamında güvenlik, polis, itfaiye ve taksicilerin de yer aldığı 500 kişiye yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Vali Mustafa Toprak, Karacadağ Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen programın sertifika töreninde, değişimi iyi yönetmek zorunda olduklarını söyledi.

Toprak, bakıma alınacak olan Diyarbakır Havaalanı'nın en kısa zamanda yeni terminal binası, apron, taşıma yolları ve modern yapısıyla yeni bir alanda hizmet vereceğini bildirdi.

Havaalanlarında çalışanların stresli bir ortamda çalıştığını ifade eden Toprak, ''Dışarıdan gelen konuklarımız sizlerin hangi stresle çalıştığını bilemezler. Onlar karşılaştıklarında sizle olan diyalogda olumlu veya olumsuz olmasına göre bir algı geliştiriyorlar. Onun için personelin pozisyonu çok önemli. Sıkıntıları gelenlere yansıtmamalıyız. Diyarbakır'da turizmi geliştirme istiyorsak bu gibi yerlerde çalışanların önemli bir fonksiyonu var'' dedi.

Kalkınma Ajansı olarak hem ekonomik altyapıda hem turizm altyapısının geliştirilmesi konusunda katkılar sağladıklarını ifade eden Toprak, ajans olarak 2010 yılında turizm altyapısında 17 milyon lira destekte bulunduklarını, geçen yıl da 23 milyon lira katkı yaptıklarını belirtti.

Bu faaliyeti Kalkınma Ajansının teknik destek programından yaptıklarını söyleyen Toprak, 2010 yılı içerisinde 34 projeye 225 bin lira, geçen yıl da 21 projeye 230 bin liralık kaynak aktarıldığını anlattı.

Eğitimi veren Prof. Dr. İsmet Barutçugil de 5 gün süren eğitimin, etkili iletişim, ilişki yöntemi, beden dilini etkin kullanabilme, farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurma, moral ve motivasyonunun sağlanması, zor durumlarda ve zor insanlarla baş etme konularında verildiğini söyledi.

Eğitim çalışmasında müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artıracak bir çalışma yaptıklarını dile getiren Barutçugil, ''Bütün personel itfaiye, gümrük, polis, taksicilere kadar hepsi bu programa katıldı.

Geniş kapsamlıydı. Öğrendiklerini uyguladıkça birbirlerine örnek olacaklar. Giyim, duruş, söz ve sesleriyle profesyonelce hizmet verildiğini gösterecekler. Bu değişim başlayacak. Etkili iletişimi bilmek ve uygulamak çok önemlidir'' diye konuştu.

Törene, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Diyarbakır Hava Meydan Müdürü Mustafa Durak ve öteki yetkililer katıldı.