Şinavatra, Selin Ekonomiye Etkisini Değerlendirdi

Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra, geçen yıl selin vurduğu ülkesinde, 5 yıl sürecek mega altyapı projesi için 72 milyar dolarlık ödenek ayrıldığını bildirdi.

Tayland Yabancı Muhabirler Kulübü tarafından başkent Bangkok'taki Intercontinental Otel'de düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Başbakan Şinavatra, "Sel felaketi, ekonomimizin yeniden yapılandırılması için stratejimizi yeniden gözden geçirme fırsatı verdi. Yani bu bizim dönüm noktamız oldu" dedi.

Sel felaketinin ülke ekonomisi üzerinde büyük bir olumsuz etki bıraktığını belirten Başbakan Şinavatra, ülke ekonomisinin yeni projelerle gelişeceğini ifade etti.

Hükümet olarak hedeflerinin ekonominin güçlendirilmesi olduğunu vurgulayan Şinavatra, 5 yıl sürecek mega altyapı projesi için 72 milyar dolarlık ödenek ayrıldığını bildirdi.

Başbakan Şinavatra, ayrıca, hükümetlerinin ülkedeki demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini uluslararası bağlamda teşvik ettiğini ve güçlendirdiğini belirtti.

Başbakan Şinavatra'nın göreve başladığı günlerde sel felaketi ile karşı karşıya kaldığını belirten Tayland Yabancı Muhabirler Kulübü Başkanı Nirmal Gosh, Tayland'ın bu felaket ile kaybettiklerini yeniden kazanacağını ve ekonomik sorunların üstesinden geleceğini belirtti.