Patnos'ta Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon Kursuna Büyük İlgi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ve İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle Patnos'ta 180 saatlik sertifikalı Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon Kursu açıldı.

Patnos'ta Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon Kursuna Büyük İlgi
3 hafta önce başlayan kursun resmi açılış töreni, hava muhalefeti nedeniyle bugün gerçekleştirildi.

Patnos’ta başlatılan 180 saatlik sertifikalı Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon Kursu'na 35 kursiyerin katıldığı belirtildi. Törende açılış konuşmasını Patnos İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi yaptı. Kaymakam Niyazi; Üniversitelerin şehirler için fırsat olduğunu Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne bu konuda çok önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Kaymakamlık nezdinde Üniversitenin yapacağı her programa ve her türlü çalışmaya canı gönülden destek vereceklerini belirtti.

Daha sonra konuşma yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Fahri Bayıroğlu, üç yıl gibi kısa bir geçmişi olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin uzun yollar katettiğini lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yanı sıra sertifikalı eğitim programları ile bölgenin ve ülkenin kalkınmasına hizmet ettiklerini dile getirdi. Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek bu gibi Eğitim programlarının kesintisiz devam etmesini istedi. Başkan Yılmaz, memleketim Patnos için Eğitim ve öğretim adına ne gerekiyorsa sonuna kadar destekçisiyim ve elimden gelen ne varsa hazırım diye konuştu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Coşkun Taştan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Ağrı ve ilçeleri için bir nimet olduğunu belirtti.

Taşdan, "Ben ilkokulu Tutak’da okudum. Eğitimimin geri kalan bölümünü ise şehir dışında tamamladım. O zamanlar Ağrı’yı nasıl bıraktıysam o şekilde değişen hiçbir şey yok. Eğitim seviyesi aynı, fakiri yine fakir zengini yine zengin. Biz buna Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak son vermeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımıza Ağrı ve ilçelerinde son sürat devam ediyoruz. Ömrümüzün yettiği kadar Ağrı için çalışacağız. İleriki zamanlarda ise yine il ve ilçelerde sertifikalı programlar açmak için çaba sarfettiklerini belirtti.

Son olarak Patnos tıbbi sekreterlik kursu öğrencileri adına konuşan kursiyer Cesim Taşdemir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne İbrahim Çeçen vakfına ve bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Resmi açılışın ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından hazırlanan slayt gösterisinin ardından Patnos Halk Eğitim Merkezi salonunda verilen kokteyl ile program son buldu .