Neü'den ''Türkülerle Çanakkale Zaferi'' Programı

Nevşehir Üniversitesi tarafında ''Türkülerle Çanakkale Zaferi ve Türk Halk Müziği Konseri'' düzenlendi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde NEÜ tarafından Çanakkale Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ''Türkülerle Çanakkale Zaferi ve Türk Halk Müziği Konseri''ne Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, NEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şevki Özgener, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Erol, öğrenciler ve Nevşehir Garnizon ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde vatani görevlerini yapan askerler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Taşğın, iki yıldır NEÜ olarak düzenledikleri bu anlamlı günde kendileri ile birlikte olan Gaziantep Üniversitesi'nin ekibine ve Gaziantep Üniversitesi yöneticilerine, NEÜ ve Nevşehir halkı adına teşekkür etti.

Çanakkale'nin sözün bittiği yer, bir milletin bir medeniyetin, bir bayrağın ayağa kalktığı bir savaş olduğunu belirten Taşğın, ''Bu savaşı anlatmaya cümlelerin ve kelimelerin kifayeti yetmemektedir. Bunu yaşamak gerekiyor. Alemlerin Rabbi bu millete bir imtihan verdi ve bu imtihanın bedeli olarak da bugün burada huzur içerisindeyiz. Çanakkale, Türk-İslam medeniyetinin ayağa kalkıp dirildiği son noktadır'' dedi.

Özgener de, Türklerin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin Çanakkale'de başladığını söyledi.

Özgener, ''Hem Türklerin yazdığı kitaplarda, hem de yabancıların yazdığı kitaplarda bizim zaferimizi herkes tasdik ediyor. Tarihte hiçbir gün bu kadar kenetlenmedik, bugün daha da fazla kenetlenmeliyiz. Bütün farklılıklara rağmen o insanların kazandığı zaferlere layık gençler yetiştirmemiz lazım. Bugün arkasına yaslanıp birilerinin vermesini bekleyen bir Türkiye değil, kalkıp yürüyen bir Türkiye istiyoruz. O zaman ecdadımıza layık bir öğrenci nesli yetiştirmemiz lazım. İşte yeni zaferleri sizler kalemlerinizle, bilgilerinizle, ürettiklerinizle yazacaksınız'' dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın ''Türkülerle Çanakkale Zaferi'' konulu Türk Halk Müziği konserinin yanı sıra Semah ve Sema ekibinin birleştirildiği gösteri yapıldı .