Küpeli Dolandırıcılar Adliyeye Sevk Edildi

Konya polisi tarafından 4 il ve 7 ilçede eş zamanlı gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 3'ü kadın 26 kişinin sorgusu tamamlandı.

Küpeli Dolandırıcılar Adliyeye Sevk Edildi
Devleti milyonlarca lira dolandırdıkları iddia edilen aralarında Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanının da bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği'nde yolsuzluk yapıldığı bilgisi üzerine 6 ay süren bir çalışma yaptı. Polis, yapılan çalışmaların ardından Konya merkezli, Ankara, Çanakkale ve Antalya ile Konya'nın Seydişehir, Kadınhanı, Karapınar, Cihanbeyli, Ereğli, Ilgın ve Altınekin'de 20 Mart Salı günü sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında Damızlık Koyun ve Keçi YetiştiricileriBirliği Başkanı F.Ö'nün de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. KOM Şubesi'ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde son kez sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı F.Ö'nün bazı üyeler ve çiftçilerle birlikte hareket ederek hayali 500 bin küçükbaş hayvana "küpe" takıldı gibi gösterdiği iddia ediliyor. Parayı destek alan çiftçi, küpe takmakla sorumlu taşeron firma ve birliğin aldığı iddialar arasında yer alıyor .