İl Genel Meclisi Heyetinin Köy Ziyaretleri

İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, çetin geçen kış şartlarından dolayı köy yollarına büyük ağırlık vereceklerini ve yama çalışmalarını şimdiden başlattıklarını bildirdi.

Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, soğuk ve yağışlı geçen kış mevsimi sonrası hava sıcaklığının artmasıyla köy ziyaretlerine başladıklarını belirtti.

Meclis üyeleri Remzi Günay ve Musa Yılmaz ile merkeze bağlı Gedikoğlu, Çifteoluklar, Yenice, Anasultan, Doğalar, Karacaören ve Çöğürler köylerini ziyaret ettiklerini duyuran Durmuş, şunları kaydetti:

''Yoğun kar yağışlı ve çetin bir kışı geride bıraktık. Yağışların bol ve sürekli olması, tarım ve hayvancılığımız bakımından sevindirici, ancak bunun yanında yollarımızda da bozulmalar yaşıyoruz. Kış ayları boyunca köy yollarımızda geçmiş yılların 4-5 katı fazla karla mücadele çalışması gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerimiz sırasında muhtarlarımız ve köylü vatandaşlarımızdan ihtiyaçlarını ve taleplerini dinliyoruz, notlarımızı alıyoruz. Ayrıca şimdiye kadar yapılan çalışmaları da yerinde görüyoruz. Bu yıl için yatırımlarımızın bir bölümünün programını hazırladık. Kalan bölümünü de nisan ayında Meclis'ten geçirerek uygulamaya başlayacağız. Çetin geçen kış şartlarından dolayı yollarımıza büyük ağırlık vereceğiz. Yama çalışmalarını şimdiden başlattık.''

Durmuş, bunun yanında ikinci kat asfalt çalışmalarının bu yıl daha yoğun olacağını belirterek, şöyle devam etti:

''Geçen yıl altyapısını hazırladığımız yollarımızda da birinci kat asfalt çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Sulama çalışmalarımız her yıl olduğu gibi programlar dahilinde devam edecek. Bu yıl programda olan 17 sulama projesinin yapımını gerçekleştireceğiz. Köylerimizdeki diğer çalışmaları da projeler çerçevesinde ve tespitler doğrultusunda yapmaya çalışacağız. Amacımız, köylerde yaşayan insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve standardını yükseltmektir.''

-Özel Medline Kütahya Hastanesi kadınları bilgilendiriyor-

Özel Medline Kütahya Hastanesi, çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan kadınlara yönelik sağlık konularında eğitimler veriyor.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, doktorlar tarafından ''kadınlarda migren'', ''rahim ağzı kanserinden korunma yolları'' ve ''meme kanseri'' konularının işlendiği eğitimlerin, Kütahya Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Martur Otomotiv Yan Sanayi Fabrikası'nda çalışan kadınlara verildiği bildirildi.

Belediye'de çalışan kadınlar için Belediye Meclis Salonu'nda verilen eğitimde, Nöroloji Uzmanı Dr. Kazım Ekmekçi'nin, şiddetli baş ağrısı hastalığı olan migrende ağrının ağrıyı tetiklediğini, yanlış ve gelişigüzel ağrı kesici kullanımının tedaviyi güçleştirdiğini, her 5 kadından birinin migren sorunu bulunduğunu söylediği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

''Bilinçlendirme eğitimlerine Halk Eğitim Merkezi ile devam eden Özel Medline Kütahya Hastanesi, şiddetli baş ağrısı çekme hastalığı olan migren hakkında bilinmesi gerekenleri, Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerlerle paylaştı. Dr. Kazım Ekmekçi'nin konuşmacı olarak katıldığı seminerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan kursiyerler, hastane yönetimine teşekkür ederek, bu tür eğitici ve öğretici seminerlerin devam etmesini istedi.

Martur Otomotiv Yan Sanayi Fabrikası'nda gerçekleşen seminerde ise Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Altan Bitirim ve Op. Dr. Ahmet Şanlı konuşmacı olarak yer aldı.

Fabrikada görev yapan kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde, meme kanseri hakkında bilgiler verildi.

Özellikle son dönemde sıklıkla karşılaşılan ve kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanserinden korunmak için yapılması gerekenleri anlatan doktorlar, düzenli muayene yaptırmanın önemini dile getirerek, katılımcılara elle muayene yapmanın yollarını gösterdi.''

-ASKF'den DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan'a ziyaret

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversite bünyesindeki tesislerden amatör spor kulüplerinin de yararlanabileceğini bildirdi.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Karaaslan'ı makamında ziyaret etti.

Cengiz, Prof. Dr. Karaaslan'a, amatör spor kulüplerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, ''Federasyonumuzun ana kaynağı üniversiteler ve orta dereceli okullardır. Her zaman üniversiteyle çalışma zorunluluğumuz var. Üniversitemizin gençlerinden kulüplerimiz yararlanabiliyor. Üniversite tesislerinden de kulüplerimizin yararlanmasını arzuluyoruz'' dedi.

Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amatör spor kulüplerine her zaman destek olacaklarını bildirdi.

Üniversitenin, toplumun kalkınmasında rol almış önemli kuruluşlardan biri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Karaaslan, ''Tesislerimizi amatör spor kulüplerine açacağız'' diye konuştu.

Ziyarette, Prof. Dr. Karaaslan ve Cengiz, birbirlerine üzerlerinde kurumlarının amblemleri bulunan çini tabaklar hediye etti .