Hollanda'da 'osmanlı' Sergisi Açıldı

Hollanda'nın Lahey kentinde 'Osmanlı' sergisi açıldı.

Hollanda'da 'osmanlı' Sergisi Açıldı
Hollanda Ulusal Arşivler Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen sergi açılışına çok sayıda sanatseverin yanı sıra Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan ve 12 yabancı ülkenin büyükelçileri katıldı.

Hollanda ve Türkiye'nin 400 yıllık dostane tarihi geçmişinin anısına açılan sergide, Osmanlı dönemine ait belgeler sergilendi. Sergide Cumhuriyet dönemine ait belgeler de yer aldı. Sergide, tarihi belge değerindeki fermanlar, resim ve belgeler özel camekan içerisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Büyük perdedeslayt gösterisiyle yansıtılan Osmanlı figür ve el sanatları da sergiye ayrı bir renk kattı.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, "400 yıllık ikili ilişkide hiçbir anlaşmazlık yok, kavga dövüş yok. İlişkilerin karşılıklı saygıya dayalı bir işbirliği anlayışı içerisinde, bir nezaket içerisinde ve bir dürüstlük içerisinde olduğunu buradaki dokümanlara baktığınız zaman açıkça görüyorsunuz. Bu da Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin özel niteliğine işaret ediyor. Burada yaşayan halkımızdan ricam, böyle bir sergiyi aileleriyle ve çocuklarıyla birlikte muhakkak gezmeleri olacaktır" dedi.