Has Parti'den Protestan Kilisesine Ziyaret

Has Parti Bursa il yöneticileri, partilerinin anayasa çalışmalarını anlatmak için Protestan kilisesini ziyaret etti.

Has Parti'den Protestan Kilisesine Ziyaret
Yeni anayasa çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini ziyaret ettiklerini belirten Has Parti İl Başkani Ali Mollasalih, "Yeni anayasanın her kesimi kapsaması gerekir. Türkiye'de bulunan farklı inanç grupları da bunlara dahildir. Yapılacak yeni anayasanın inanç gruplarını da kapsaması gerekir. Farklı inanç gruplarıyla binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin yarınını inşa ederken, farklı inançlara sahip olanların istedikleri gibi ibadet etmesi gerekir. Kiliselerin, havraların ve bütün inanç gruplarının yeni anayasada kendilerini bu ülkenin sahibi olarak görmeleri lazım" dedi.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Protestan kilisesi pastörü İsmail Kulakçıoğlu, "Anayasanın özgürlükçü olmasını istiyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin anayasada kendini ifade edebilmesi gerekiyor. Kiliseler açısından baktığımızda, bizim inancımız ile kanunlar çelişmemeli. Bir kilise yasası olması gerekiyor. Hıristiyan ilahiyatını okutabilecek bir okulumuz yok" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Mollasalih, Kulakçıoğlu'na Has Parti'nin yeni anayasayla ilgili Meclis'e sunduğu kitapçığı hediye etti .