Giresun'da Ağaçlandırma Seferberliği

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını söyledi.

Valilikte bir basın toplantısı düzenleyen Şahin, bozuk meralar, yaylalar, erozyona maruz kalmış alanlar ile 106 kilometrelik sahil karayolunun meyve fidanlarıyla ağaçlandırılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.

“Ülkemizin en önemli doğal kaynaklarından olan meralarımızdan, zayıf ve erozyona maruz kalmış olanlarında, toprak muhafaza, erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışmalarına bir an önce başlanılması gerekmektedir." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:"İlimizde değerlendirmesi yapılacak aşırı ve plansız otlatma, rüzgâr ve yağış gibi muhtelif biyotik ve abiyotik nedenlerle vasfını kaybetmiş zayıf ve erozyona maruz mera alanlarının, toprak muhafaza tedbirleri alınmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilerek çalışmalara başlanılması, çölleşme ve erozyonla mücadelede büyük fayda sağlayacaktır.”Gerçekleştirilecek çalışma kapsamında ilk olarak Mayıs ayının sonuna kadar il genelinde bozuk mera ve erozyona maruz alanların tespitinin yapılacağını dile getiren Şahin, daha sonra buralara Ekim ayından sonra meyve fidanları dikileceğini aktardı.
Şahin, "Erozyon olan her arazide, arazi vatandaşa dahi ait olsa bu proje uygulanacak. Vatandaşın bozuk arazisinde 10 sene boyunca ağaç yetiştirilecek ve 10 senenin sonunda bu meyve veren ağaçlar orman köylülerine teslim edilecek.” dedi.

Toplantıya Giresun Vali Yardımcısı Vekili ve Keşap Kaymakamı Dr. Polat Kara, kaymakamlar, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Orhan Aydın, orman işletme şefleri ve ilgililer katıldı.