Erdemli'de ''Okullar Hayat Olsun'' Projesi Uygulanmaya Başladı

Erdemli'de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında varılan mutabakat sonucu hazırlanan ''Okullar hayat olsun'' projesi, 22 okulda uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında Erdemli Lisesi'nde fidan dikimi töreni düzenlendi.

Törende konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, ilçe merkezi ve beldelerde toplam 22 okulda uygulama başlatıldığını, okuldaki çalışmaların ardından 21 cami, mezarlık ve Kur'an kursu bahçelerine de dikimin yapılacağını ve toplam 2 bin fidan dikileceğini söyledi.

Projenin amacının kısaca ''okulların toplum hizmetine açılması'' olduğunu belirten Özefe, buna göre okul bahçelerinin düzenleneceğini ve ağaçlandırılacağını, okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve özellikle de yaz aylarında derslik, kütüphane, bilgi teknoloji sınıfları ile çok amaçlı salonları ile spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği içinde velilerin ve mahallelinin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun yeniden düzenlemeler yapılacağını belirten Özefe, bu kapsamda düzenleme yapılan okullardan bir tanesinin de Erdemli Lisesi olduğunu söyledi.

Özefe, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak okulların vatandaşlar için yaşam alanları olacağını kaydetti.

Kaymakam Özefe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Erdemli Orsan ve Su İşleri İşletme Müdürü Kenan Akduman ile birlikte tören sonrası öğrencilere kitap, kalem ve bloknot dağıtarak öğrencilerle birlikte lise bahçesine, defne, servi ve kızılçam fidanı dikti .