Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Osmaniye'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Osmaniye'de, partisinin düzenlediği "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehadet Arkadaşları İçin Hatim ve Yasin-i Şeriflerle Anma ve Anlama Programı"na katıldı.

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Osmaniye'de
Öğretmen Evi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunması ve okunan Hatim ve Yasin-i Şeriflerin duasının yapılması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan BBP Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, ölümünün 3. yıldönümünde hala şehit genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutamadıklarını belirterek, geride bıraktığı emaneti dava arkadaşları ile birlikte kaldığı yerden devam ettireceklerini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici de merhum Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazası sonucu şehit olduğunu ve 31 Mart 2009 tarihinde toprağa verildiğini hatırlatarak, "Bu nedenle biz 25 Mart ile 31 Mart arasındaki günleri Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anma ve Anlama Haftası olarak idrak ediyoruz. Yazıcıoğlu kendisi için, ailesi için, partisi için mücadele etmemiştir. O, tüm mazlumların sesi olmuştur. Kendisini Allah'ın rızasını kazanmaya adamıştır. BBP sadece siyasi parti değildir. Birfelsefenin, bir ideolojinin, bir duruşun sembolüdür. Bizim birlikten kastımız da siyasi birliktelik değildir. Tüm Türklerin birlikteliğidir. İşte bizler de merhum genel başkanımızın bıraktığı yerden bu uğurda mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

BBP'NİN ÖNERİSİ 5+4+3
Son günlerde büyük tenkitlere yol açan iktidarın kesintisiz eğitimi 4+4+4 şeklinde değiştirmesine de değinen Destici, "Biz BBP olarak elbette ki 8 yıllık kesintisiz eğitimin değiştirilmesini destekliyoruz. Ancak burada iktidarın uygulamasını doğru bulmuyoruz. Bir kere tüm partilerin bu konuda görüşü alınmalıydı. Biz yeni eğitim sisteminin 5+4+3 şeklinde olmasını istiyoruz. Yani 5 yıl ilköğretim, 4 yıl orta öğretim ve 3 yıl da lise. Böylece daha adilane bir eğitim seçeneği sunulmuş olacaktır" diyekonuştu.

Diğer yandan son günlerde yine birçok şehit verilmesini de eleştiren Destici, "Ülkemiz 27 yıldır terör belası ile uğraşıyor. Bu elbette ki dış güçlerin bir oyunudur. Ülkemizin güçlenmesini ve söz sahibi olmasını istemeyenler, bu terör belasını bize musallat ediyor. Ancak üzücü olan ise gerçek manada terör ile mücadele yapılmamasıdır. Sadece terörle mücadele ediliyor gibi gösteriliyor. Bunun vebali de bu ülkeyi yönetenlerindir. Bu sorunun çözümünde tek çare ise BBP'dir" şeklinde konuştu.