Aydıncık Çok Programlı Lisesi'nde Çanakkale Şehitleri Anıldı

Yozgat’ın Aydıncık ilçesi Çok Programlı Lisesi öğrencileri düzenledikleri 'Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri' programında şehitleri andı.

Aydıncık Çok Programlı Lisesi'nde Çanakkale Şehitleri Anıldı
Aydıncık Öğretmenevi Şehit Mustafa Üngör Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa, Aydıncık Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Engin, Belediye Başkanı Bahattin Özger, İlçe Emniyet Amiri Savaş Durdu, daire amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Aydıncık Çok Programlı Lisesi, imam hatip bölümü öğrencileri Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. Okulun Tarih Öğretmeni Hayriye Evcimen’in slayt eşliğinde Çanakkale zaferi ve Çanakkale Şehitlerini anlatması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Daha sonra öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudu ve Çanakkale’yi anlatan türküler söyledi.

Bir öğrenci 'Şehit Yemini' adlı şiiri okuyarak Türk bayrağını ilçe Kaymakamı Hakan Kafkas’a verdi. Üç kez öperek bayrağı teslim alan Kaymakam Kafkas, "18 Mart Günü Çanakkale’de zafer elde etmek için hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.