Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Ödüllerle Döndü

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı, Mart ayı içinde katıldığı üç yarışmadan da ödülle döndü.

Antalya Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Attila Kadri Şendil, Besteciler Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği tarafından 12-13 Mart tarihlerinde Ankara'da yapılan ''Cumhuriyetimize Armağan, Piyano ve Keman Yapıtları Ulusal Beste Yarışması''nda ''Kırık Cam Parçaları Keskindir'' adlı eseri ile birinciliğe layık görüldü.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'ndaki öğrenciler Onur Akalın, Ceyda Özdemir, Erkmen Karagül ve Mehmet Gökhan Bağcı'dan oluşan Oda Müziği Grubu, Trakya Üniversitesi Edirne Devlet Konservatuvarı'nda 15-18 Mart tarihleri arasında düzenlenen ''15. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması''nda birincilik elde etti.

İtalya'nın Ostuni şehirinde 11-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ''3. Uluslararası Citta di Ostuni Müzik Yarışması''nda İtalya, Rusya, Japonya, Almanya ve Gürcistan'dan katılan 80'in üzerinde yarışmacının arasından D kategorisinde Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Lise 4. Sınıf öğrencisi Merve Akyıldız, piyano bölümünde birinci oldu.

Katıldığı yarışmalardan başarılarla dönen öğretim görevlileri ve öğrencilerini teşekkür belgesi vererek tebrik eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ''Geleceğin sanatçılarını yetiştiren değerli hocalarımızın ve öğrencilerimizin başarıları bizi çok mutlu etti. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum'' dedi.