Muğla Huzurevi Sakinleri Datça’da Baharı Yaşadı

Muğla Huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen gezi programı kapsamında ağırlandıkları Datça’da baharın keyfini çıkardı.

Muğla Huzurevi Sakinleri Datça’da Baharı Yaşadı
Muğla Huzurevi’nde barınan 28 yaşlının bulunduğu heyete 6 personelin yanı sıra Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gülfer Özen ve Huzurevi Müdiresi Nilüfer Keser eşlik etti. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından karşılanan huzurevi sakinleri, Datça’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle iç içe bir gün geçirdi.

Kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Başkan Tokcan’a teşekkür eden İl Müdür Yardımcısı Gülfer Özen, “Hepimiz bir ün yaşlanacağız. Deneyim ve tecrübelerinden yaralandığımız yaşlılarımıza sevgi ve saygılarımızı dile getirmek için ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bu gün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara, taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerekir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Bu hizmet bakanlığımızca sağlanmaktadır. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak, onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatmalıyız” dedi.

Türkiye’de yaşlı hizmetlerinden en yaygın olanının huzurevleri olduğuna işaret eden Özen, “Huzurevlerine girmek isteyen yaşlılarımızın müracaatlarını almak, sosyal incelemelerini yapmak, gerekli evraklarını hazırlatıp huzurevlerine yerleştirmek İl Müdürlüğümüzün temel görevleri arasındadır. İlimizde Muğla Merkezde 1 tane, Fethiye'de 1 tane olmak üzere 2 huzurevimiz vardır. Cumhuriyetimizi kuran, bizleri sevgiyle büyüten, üretkenliklerini bizlere devreden, toplumumuza güzellikler katan yaşlılarımıza sahip çıkmayı, deneyimlerini paylaşmayı bir insanlık borcu olarak kabul etmek gereği unutulmamalıdır. Haftamız çeşitli etkinliklerle devam edecektir. Bu hafta nedeniyle tüm büyüklerimizin yaşlılar haftasını kutluyor ve en içten şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.