Fırat Kenarı Yaşam Merkezi Olacak

Adıyaman'ın Besni ilçesi Kızılin köyü yakınlarında Fırat Nehri kıyısına yaşam merkezi yapılacak.

Fırat Kenarı Yaşam Merkezi Olacak
Besni Eğitim Vakfı (BEV) tarafından avan projesi hazırlatılan yaşam merkezinin uygulama projesi çizilerek hayata geçirilecek.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Kaban, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Fahri Serter, Vakfın Kurucu Başkanı Şükrü Kaleağası, Vakıf Başkan Yardımcısı Zübeyir Özbey,Proje Mimarı Mahmut Durmuş ve Gazeteci Abbas Güçlü,Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Tarih, kültür, doğa ve su sporlarının bir arada yer alacağı yaşam merkezinin tümfinansını Besni Eğitim Vakfı karşılayacak. Vali Ramazan Sodan, BEV'in daha önceki yıllarda Besni ilçesine çeşitli hizmetler yaptığını vurgulayarak, Fırat Nehri kenarına yapılacak projenin uygulanabilir bir proje olduğunu aktardı.

Sodan, 'Besni Eğitim Vakfımız Besni'de çok güzel hizmetler yaptı. Eğitim, kültür, sağlık hizmetlerinde bulundular.Değişik bir projeyle geldiler ve anlattılar. Kızılın köyü ile Fırat kenarında turizm, eğitim, kültür ve tatil merkezi yapmak istiyorlar. Tatil evleri, dinlenme merkeziyapacaklar. Güzel ve gerçekleştirilebilecek bir projedir. Bu proje ayrıca köylülerimize de faydalı olacaktır. Köylülerin ürünlerini bu merkez satın alacak ' dedi.


Abbas Güçlü de, Adıyaman'ın ve Besni'nin tanıtılması açısından bu projenin çok önemli olduğuna ve dünya çapında bir turizm merkezi yapılacağına işaret etti.
Kaynak: İHA