Disk Genel Başkanı Ekici Açıklaması

Disk Genel Başkanı Erol Ekici, ''Toplu iş sözleşmeleriyle elde edilen kazanımlar önemlidir ama daha da önemlisi elde edilen kazanımların korunmasıdır'' dedi.

Ekici, Genel İş Sendikası ile Çanakkale Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesinin imza töreninde, gerek belediyeyi gerekse işçileri zora sokmadan sözleşme metninin ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu belirterek, bunun masa başında bitmiş olmasının herkes için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

''Toplu iş sözleşmeleriyle elde edilen kazanımlar önemlidir ama daha da önemlisi elde edilen kazanımların korunmasıdır'' diyen Ekici, AK Parti'nin, 10 yıllık iktidarı döneminde toplumun tüm kesimleriyle hesaplaştığını öne sürdü.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da demokrasilerin olmazsa olmazlarından birinin örgütlü toplum olmak olduğunu söyledi.

Özellikle emekçilerin örgütlenmelerinin toplumsal mücadelede önem taşıdığını belirten Gökhan, emeğin savunulması için örgütlenmenin esas olduğunu bildirdi.

Gökhan, Çanakkale Belediyesi'ndeki başarının ortaya çıkmasındaki yegane unsurun çalışanlar olduğunu dile getirerek, sözleşmeyle işçilerin en düşük yevmiyesinin 40 TL olduğunu açıkladı.

Sosyal yardımlar konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını da belirten Gökhan, aile bireylerinin çocuklarına ya da eşlerine şiddet göstermesi veya sosyal yaşamlarını kısıtlama durumunun ortaya çıkması halinde, ikramiyelerin şiddet gören ve yeterli derecede sosyal hak elde edemeyen aile bireylerine ödeneceğini bildirdi.

Evliliği teşvik etmek için evlilik yardımını bin TL'ye çıkardıklarına değinen Gökhan, sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Daha sonra Ekici ve Gökhan, 240 işçiyi kapsayan iki yıllık sözleşmeyi imzaladı .