Vakkasoğlu: Çanakkale İnançla Kazanıldı

Anamur Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 97.yıl dönümü kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale Savaşının ayrıntılarını anlattı.

Vakkasoğlu: Çanakkale İnançla Kazanıldı
Kaplan düğün Salonu 'nda düzenlenen 'Bir Destandır Çanakkale' konferansta savaşın bilinmeyen ayrıntılarını anlatan Çanakkale üzerine 4 ayrı kitap yazan Vakkasoğlu, 'Çanakkale gibi bir hadise için ne kadar kitap yazılırsa yazılsın, ne kadar faaliyet yapılırsa yapılsın elbette ki az gelir. ' diye konuştu.Çanakkale 'yi çevreleyen düşman güçleri karşısında, son derece zayıf durumda olan Osmanlı 'nın inanç içinde hareket ettiğini dile getiren Vakkasoğlu, büyük zorluklarla denize mayın döşeyen Nusrat mayın gemisinin savaşın seyrini değiştirdiğini söyledi.

Koca Seyid'in 275 kiloluk mermiyi sırtlayarak nasıl topa yerleştirdiğini ve üçüncü denemesinde Fransızlar'ın ünlü Ocean zırhlı savaş gemisini nasıl vurduğunu ayrıntılı şekilde anlatan Vakkasoğlu, Çanakkale Savaşı'nı maddi anlamda büyük zayıflık içinde olan Osmanlı 'nın manevi inançla kazandığını da vurguladı.Yaklaşık 500 kişinin üzerinde bir katılımla gerçekleştirilen konferans sonrası Anamur Müftülüğü tarafından şehitlerin için okunan hatimlerin duası yapıldı. Konferansa Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, partilerin ilçe başkanları, Anamur, Bozyazı ve Aydıncık müftüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.