Uçak yaklaşınca ölümle burun buruna geldi
C - 130 Hercules kargo uçağının pilotu, arazideki askerlerin üzerinden sadece 2 - 3 metre mesafe kalacak şekilde geçiyor.

İsveç ordusunun soruşturma başlattığı görüntülerdeki C - 130'u kullanan pilotun, “şaka” amaçlı olarak böyle bir davranış yaptığı düşünülüyor.
Soruşturmayı yürüten Johan svetoft, “Uçak askerlerin üzerinden kılı payıyla geçmiş. Ufak bir rüzgar çıksa veya uçakta güç kaybı yaşansa büyük bir felaket yaşanabilirdi” dedi. İsveçli yetkililer, video neredeyse dört yıllık olsa da, başlatılan soruşturmanın devam edeceğini belirtti.
AYNI UÇAK NORVEÇ'TE ÇAKILDI
Norveç ordusuna ait bir C - 130, Cumartesi günü İsveç'in kuzeyindeki dağlık alanda çakıldı. Yetkililer, enkazına ulaşılan uçaktaki beş mürettebatın da öldüğünü düşünüyor.Araştırmada yer alan Boerje Oehman, bazı vücut parçalarına rastladıklarını ve birilerinin hayatta kalmış olma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti.Cesetlerin bulunması için devam eden aramalarda 100'den fazla kişi görev yapıyor. Cesetlerin bulunmasının ardından, kimlikler DNA testiyle belirlenecek.ABD'nin Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen C - 130, 40'dan fazla modele sahip ve 60'ın üzerinde ülkenin ordusunda yer alıyor. Çok amaçlı kullanılan dev uçaklar yakkaşık 50 yıldır üretiliyor.
