Tunceli'de 8 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, kar yağışı nedeniyle 8 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce il genelinde etkili olan kar yağışı ve sonrasında gelişen tipiler nedeniyle kapanan 8 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

İl Merkezi ile bazı ilçelerde karla mücadele çalışmalarının tamamlandığını ve sadece grup köy yollarında genişletme çalışması yürüttüklerini belirten Şimşek, ''İlimiz genelinde karla mücadele çalışmasını büyük ölçüde tamamladık. Şu anda tüm ekiplerimiz sahada köy yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor. Tipi yer yer çok etkili oluyor ve açtığımız bazı köy yollarını kapatıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen bu yıl ağır kış şartlarında, hastası olan, cenazesi olan köylerin yollarını en hızlı şekilde açtık'' diye konuştu.

Şimşek, kar kalınlığının bazı ilçelerde 2, bazı ilçelerde ise 3 metreyi aşmasına rağmen bu yıl karla mücadele çalışmasında ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti