Trabzon Valisi Kızılcık Açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon'da orman alanlarının iyileştirilmesi çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Vali Kızılcık, ''Orman Haftası'' dolayısıyla Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Daha yaşanabilir bir Trabzon ve Türkiye için bitki örtüsünün korunmasına ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalara herkesin destek olması gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, ilin ormanlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalardan ötürü Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Trabzon'un özellikle İç Anadolu'ya oranla orman bakımından iyi durumda olduğunu belirten Vali Kızılcık, ''Diğer bölgelere nazaran orman bitki örtüsü bizim bölgemizde daha fazla. Türkiye'de ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor. Devletimizin bu konudaki duyarlılığı sayesinde, gerçekten dünyada parmakla gösterilir bir artış yaşanmaktadır. Bu da BM verilerine de yansımış durumda. Ama bu yetmez, daha da artırılması lazım'' diye konuştu.

Trabzon'da orman alanlarının iyileştirilmesi çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, ''Trabzon'umuzda orman yapısının iyileştirilmesinden bahsetmek lazım. Bu iyileştirmeleri sizler bölge olarak yapmaktasınız. Orman alanlarının iyileştirilmesi, sürdürebilir hayatın sağlanmasına, turizmin gelişmesine katkı sağlayacağı için yapmış olduğunuz çalışmalardan ötürü sizleri tebrik ediyorum'' dedi.

Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra Vali Kızılcık'a konik ladin fidanını armağan etti .