''Toplu Sözleşmeye De Toplumsal Sözleşmeye De Evet''

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Özer, toplu sözleşme yasa tasarısının bir an önce Meclis Genel Kurulu'na gönderilerek yasalaşması gerektiğini bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özer, şubede düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 12 Eylül 2010'da yapılan anayasa değişikliği halk oylamasında ''toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet'' diyerek ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak ''evet'' demekle kalmadıklarını, yüzde 58 oranındaki ''evet'' oylarına en anlamlı katkıyı sunduklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

''Toplu sözleşme hakkımızı aldık. Sendika olarak toplu sözleşme hakkımızı aldığımız gibi, grev ve siyaset hakkımızı da almak için mücadelemiz devam edecektir. Referandumla elde ettiğimiz toplu sözleşme hakkına ilişkin uyum yasası 17 aydır çıkarılmadı. Kamu çalışanlarıyla 2011 yılı toplu sözleşmesi yapılamadı. Aylardır Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda bekleyen yasa tasarısı, nihayet Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Toplu sözleşme yasa tasarısı bir an önce Meclis Genel Kurulu'na gönderilerek yasalaşmalı.''

Özer, ''eşit işe eşit ücret'' düzenlemesinde eğitimcilerin emeğinin karşılığını alamadığını savunarak, buna bir çözüm getirilmesini istedi.
Kaynak: AA