Tarla Fareleri İle En İyi Mücadele Mevsimi İlkbahar

Tarla fareleri ile en uygun ve başarılı olunacak mücadele zamanının ilkbahar mevsimi olduğu belirtildi.

Tarla Fareleri İle En İyi Mücadele Mevsimi İlkbahar
Şereflikoçhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 'nden görevli mühendisler, bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Şereflikoçhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Altınışık 'ın başkanlığından oluşan ziraat mühendisleri çiftçilere tarımsal konular hakkında bilgi verdi. Toplantıda çiftçilere, tarım sigortaları, tarla faresi ile mücadele, süne mücadelesi, destekleme icmalleri, reçeteli zirai ilaç kullanımı, bitkisel desteklemeler, aşılama programı ve hayvancılık desteklemeleri konularında bilgi verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Altınışık, ekin mevsiminin başlamasıyla birlikte çeşitli konularda hem çiftçileri bilgilendirmek hem de tarımsal alanda verimliliği artırmak için alınması gereken konular hakkında çiftçilere bilgiler vermek olduğunu söyledi.

İlkbahar mevsiminin çiftçiler için önemli bir mevsim olduğunu belirten Altınışık, 'Bu mevsimde tarla faresi ile mücadele, süne mücadelesi, ilaçlama ve aşılama gibi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları daha verimli hale getirmek için uzmanlarla çiftçilerimizin sık sık iletişim halinde olmaları gerekiyor. ' dedi.

Daha sonra söz alan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 'nden görevli ziraat mühendisleri çiftçilere tarımsal konular hakkında bilgiler verdi. Mühendisler daha çok tarla fareleri ile mücadele konusu üzerinde durdu. Tarla fareleri ile en uygun ve en başarılı olunacak mücadele zamanının, farelerin en zayıf oldukları ilkbahar ve sonbahar mevsimleri olduğu belirtildi.