Suşehri’nde Nevruz Programı İptal Edildi

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 4 güvenlik görevlisinin şehit haberinin ardından, ilçede yaklaşık bir haftadır Nevruz kutlamalarına hazırlanan Suşehri Yurt Kur Müdürlüğü, Nevruz eğlence programını iptal etti.

Suşehri’nde Nevruz Programı İptal Edildi
Nevruz kutlamaları programı çerçevesinde Suşehri Yurt-Kur binası önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yurt-Kur Müdürü İbrahim Koçak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından etkinlik, pilav ikramıyla son buldu.

Suşehri Yurt Kur Müdürü İbrahim Koçak programda yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki yeni yıl cümlemiz için, halkımız için, insanlık için bolluk olsun, bereketli olsun. Nevruz bahar bayramı bereketin simgesi canlanmanın dirilişin işaretidir. Doğanın yeni bir enerjiyle canlanışı, çayır ve çimenlerin yeşermeye başladığı çiçeklerin rengarenk açtığı, yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı gönüllerimizdeki türlü çeşitli duyguların birbirine karıştığı yeni bir mevsime yeni bir bahara yolculuğun başlangıcıdır.” dedi.

Koçak, Şırnak’ın Cudi dağında şehit olan güvenlik güçlerinin ailelerine başsağlığı diledi. Nevruz programına, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Belediye Başkanvekili Zekeriya Canpolat, İlçe Müftüsü Bekir Civriz, Özel İdare Müdürü Niyazi Ocak, öğrenciler ve Yurt-Kur personeli katıldı.