Somalili Öğrenciye El Ameliyatı

Kastamonu'da eğitim gören Somalili İsmail Şeriff'in avuç içine yapışık olan sol elinin dört parmağı, ameliyatla açıldı Estetik Cerrah Op. Dr. Hikmet Karayel: ''İsmail bundan sonra elini düzgün bir şekilde kullanabilecek'' KASTAMONU Kastamonu'da Türkçe eğitim gören Somalili İsmail Şeriff'in avuç içine yapışık olan sol elinin dört parmağı, Dr.Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Diyanet Vakfı iş birliği ile Türkçe öğrenmeleri için 1,5 ay önce Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde bir okula yerleştirilen 309 Somalili öğrenci, Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Sol elinin dört parmağı avuç içine yapışık olduğu tespit edilen 15 yaşındaki İsmail Şeriff, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyonla artık elini kullanabilecek.

Ameliyatı gerçekleştiren Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Estetik Cerrahı Op. Dr. Hikmet Karayel, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsmail'in sol elinin küçük yaşta yanma sonucu bu hale geldiğini, baş parmağı hariç diğer parmaklarının avuç içine yapışık olduğunu söyledi.

Parmakların ameliyatla açıldığını belirten Karayel, ''Açtığımızda eksik olan yerleri ise kasığından aldığımız deri yamalarıyla tamamladık. İnşallah İsmail bundan sonra elini düzgün bir şekilde kullanabilecek'' dedi. Karayel, İsmail'in tedavisinin Fizik Tedavi Ünitesinde devam edeceğini, bunun da 1,5 aylık süreci kapsadığını kaydetti. İsmail Şeriff ise ameliyattan sonra kendisini daha iyi hissettiğini söyledi .