Şemdinli'de Nevruz Kutlamaları Sona Erdi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

Şemdinli'de Nevruz Kutlamaları Sona Erdi
Sabah saatlerinde Pesan Çayı alanında başlayan kutlamalara; Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muarrem Tekin ile Fransa, Almanya ve İngiltere'den gelen yabancı aktivistlerle çok sayıda vatandaş katıldı.

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Nevruz ateşini yakmasıyla devam eden kutlamalarda, ilk olarak Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre Kürtçe bir konuşma yaptı.

Ardından kalabalığa hitap eden Esat Canan, "Bakın DTK Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Sayın Ahmet Türk'e normal bir vatandaş tokat atmamıştır. İçişleri Bakanlığının resmi memuru bir milletvekiline tokat atmıştır. Herkes bunu çok iyi bilsin ki ne barikatlar ne o gaz bombaları ne de tokatlar Kürt halkının bu mücadelesini önleyebilecektir. Nevruz halkın bayramıdır, devletin resmi bir bayramı değildir. Haftalarca kutlanılan bir bayramdır. Sadece bir gün kutlanan bir bayram değildir. Maalesef İçişleriBakanı bu yılki Nevruz Bayramı'nı kara bayram yaptı. 'Tek bir gün kutlayacaksınız' diyor. Amaç Kürt halkının bir araya gelmesini engellemektir. Kürtlerin bir araya gelmesinden korkuyorlar fakat korkunun ecele faydası yoktur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından müzikle devam eden Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.