Özel Menderes Kolejinde ''Televizyonsuz Gün'' Projesi

Artvin Özel Menderes Kolejince ''Televizyonsuz Gün'' projesi başlatıldı.

Projenin tanıtımı için okulun konferans salonunda düzenlenen basın toplantısına, Okul Müdürü Harun Var, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Var, projenin, haftada en az bir gün ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarını kapatıp tüm zamanlarını çocuklarıyla geçirmeleri, onlarla iletişim kurup dertlerini dinlemelerini, bu sayede aile içindeki iletişimin güçlendirilmesini amaçladığını belirtti.

Eğitimi eve taşıdıklarını, aileleri de eğitime dahil ettiklerini ifade eden Var, ''Biz bu projeyi 3 haftadır deniyoruz. Bir ev televizyonsuz bir gün geçirdiği zaman bunun aile içindeki etkisi ne olacak- Televizyonsuz bir hayat geçirebiliyor muyuz- Televizyonsuz hayata geçtiğimiz zaman ailemizde ne gibi değişiklikler olacak, aile ilişkilerimizde ne gibi değişimler olacak- Biz bunun mesajını vermek için bu projeyi başlattık. Velilerimizin hepsi haftanın bir günü, pazartesi günleri televizyona, bilgisayara kilit vuruyorlar. Tüm zamanlarını çocuklarına ayırıyorlar. İnternet sitemizde velilerimize yardımcı olabilmek için projeye destek amaçlı oyunlar hazırladık'' dedi.

Süreç içerisinde projenin uygulanıp uygulanmadığını öğretmenlerin, öğrenciler ve velilerle görüşerek takip edeceklerini anlatan Var, ''Öğretmenlerin tuttukları çizelge ile takip yapılacak, projeye uymayan veya aksatan ailelerle bire bir görüşülüp projeye dahil edilmeye çalışılacak. Eğitim öğretim sonunda genel bir değerlendirme yapılıp, projenin güzel tarafları veya eksik tarafları konuşulup sonuç değerlendirmesi yapılacak'' diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Alkan ise televizyonsuz gün uygulamasında ailece güzel zaman geçirdiklerini belirterek, ''Kitap okuduk, oyunlar oynadık. Çok güzel oyunlar ortaya çıktı. Bu oyunlar yarış haline dönüştü. Keşke her aile bunu uygulayabilse, bu proje ile birlikte aile içi muhabbet gelişiyor. Bu konudan dolayı okul müdürümüzü ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu proje ile birlikte ailede herkes kitap okumaya başladı, okuma alışkanlığımız gelişiyor'' dedi.

Öğrenciler ise proje sayesinde aileleri ile daha fazla zaman geçirdikleri, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler .