Öğrencilere Fidan Dağıtıldı

Gelibolu'da Orman Haftası dolayısıyla öğrencilere fidan dağıtıldı.

Gelibolu Orman İşletme Şefliği personeli, Gelibolu 26 Kasım İlköğretim Okulu'nda hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, ağaç sevgisini anlatan sunum gerçekleştirdi, ardından da öğrencilere balon dağıttı.

Daha sonra Gelibolu Orman İşletme Şefi Barış Sevgin, okul bahçesinde öğrencilere fidan dikimi konusunda bilgi verdi.

İşletme şefliği görevlileri öğrencilere içerisinde fidan, şapka ve orman ile ilgili kitap bulunan çantaları dağıttı.

Yahya Çavuş Görme Engelli okulu yenileniyor

Gelibolu'daki Yahya Çavuş Görme Engelli İlköğretim Okulu'nun öğrenci sayısının artırılması için bazı çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Okul müdürü Salih Karslıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel çocukların özel şartlarda yaşaması gerektiğini söyledi.

''Yedirmek, okutmak ve yatırmak, bunu herkes yapar. Önemli olan bu özel öğrencilere kişisel yaşamlarında lazım olacak özel becerileri kazandırmak, kendilerine karşı güvenlerini kazandırmaktır'' diyen Karslıoğlu, çalışmalar kapsamında koridor zeminlerini yumuşak bir halıyla kapladıklarını kaydetti.

Öğrencileri gezdirebilmeleri için minibüse ihtiyaçları olduğunu dile getiren Karslıoğlu, ''Bunları yapabilmemiz için hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz'' dedi.

Bayanlar halı saha futbol müsabakaları

Gelibolu ilçesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen Bayanlar Halı Saha Futbol müsabakalarının final maçı yarın oynanacak.

75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki halı sahada yapılan maçlarda, şimdiye kadar 6 maçı da galibiyetle bitiren Evreşe Orgeneral Nurettin Ersin İlköğretim Okulu finale kaldı.

Evreşe Orgeneral Nurettin Ersin İlköğretim Okulu, yarın saat 13.00'da oynanacak final maçında, Güneyli İlköğretim Okulu ile karşılaşacak. Evreşe'nin takım kaptanı Gökşin Gür, müsabakalarda attığı 6 gol ile en fazla gol atan oyuncu unvanını aldı.