Nevruz Bayramı Nedeniyle Kutlama Mesajı

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Karakelle, mesajında, büyük milletlerin engin kültürleri olduğunu, Türk milletinin kültür hazinelerinden birisinin de Nevruz olduğunu belirterek, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un karanlık düşünceli kişilerce istismar edildiğini söyledi.

Nevruz'un barış için ve barış içerisinde kutlanması gerektiğini belirten Karakelle, sevgi, hoşgörü, kardeşlik anlamı taşıyan Nevruz'a herkesin dört kolla sarılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu ise Nevruz'un huzur ve kardeşlik içerisinde kutlanmasını diledi. Eğinlioğlu Nevruz'un ayrışmanın değil bütünleşmenin, kavganın değil barışın bayramı olduğunu söyledi.

Anadolu coğrafyasının en önemli kültürel bağlarından olan Nevruz'un, barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü günü olmasının yanında uyanış günü ve bereketin de müjdecisi olduğunu ifade eden Eğinlioğlu ''Yeni gün ve baharın başlangıcı anlamına gelen Nevruz birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bahar bayramı olarak kutlanmaktadır. Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibarıyla baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gündür. Nevruzu huzur ve kardeşlik içinde kutlayalım. Bugün, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına vesile olmalı, mana ve önemine uygun bir şekilde kutlanmalıdır'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA