Mut’ta Nevruz Coşkusu

Mersin'in Mut ilçesinde Nevruz Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Mut’ta Nevruz Coşkusu
Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki kutlamalara, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, mülki amirler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, katılımcılara pişi ve ayran ikram edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Haşim Kaya, Nevruz’un Türk Dünyasındaki önemine değinerek, bugünün Altaylardan Tuna’ya kadar 2 bin 800 yıldır coşkuyla kutlandığı söyledi. Kaya, “Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, sonsuza dek kutlayabilmemiz, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır.” dedi.


Mut Belediyesi Halk oyunları ekibinin sunduğu folklor gösterisinin ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, ateşler yakılarak demir dövüldü. Ardından Elma yeme yarışı, Çuval yarışması, yoğurt içinde para bulma ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe idarecileri tarafından verildi. Etkinlikler, müzikli eğlencenin ardından Nevruz halayı çekilmesiyle sona erdi .