Kütahya Valiliği, Faaliyet Raporu ve Hedeflerini Kitaplaştırdı

Kütahya Valiliği'nce, kamu kurum ve kuruluşlarıyla kamu iktisadi teşekküllerinin geçen yıl yürüttüğü faaliyetler ve bu yıla ait hedeflerinin yer aldığı kitap yayımlandı.

Vali Kenan Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, ''2011 Yılı İl Faaliyet Raporu ve 2012 Yılı Hedefleri'' kitabının basım ve dağıtımının tamamlandığını bildirdi.

İnşaatı hızla devam eden Zafer Bölgesel Havalimanı'nın iki yıl içinde tamamlanmasıyla Kütahya'nın doğrudan dünyaya açılacağını belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

''Sulama alanında, Beşkarış Barajı geçen yıl tamamlanmış olup 10 bin hektar alanın sulamaya açılması hedefleniyor. İrili ufaklı birçok sulama projesi hayata geçirildi. Önümüzdeki dönemde Hasanlar ve Kureyşler barajları ile planlama, proje ve inşaat aşamasındaki birçok işin tamamlanmasıyla yaklaşık 30 bin hektar alan sulamaya açılacak. Yüzde 14,4 olan sulanabilir topraklarımız yüzde 25'e çıkarılacak. Sulama ve diğer tarımsal projelerle nüfusun yüzde 40'ının geçim kaynağı olan tarım sektörünün il ve ülke ekonomisindeki payını yüzde 13'lerden yüzde 20'ye çıkararak gerçek manada katma değer üreten bir sektör haline gelmesini arzu ediyoruz. Eğitim alanında Dumlupınar hariç bütün ilçelerimize birer anaokulu hedefini gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. İlimize 42 derslik kazandırıldı. Bu yıl 350 derslik yaparak modern ve çağdaş bir eğitim alt yapısı inşa etmek istiyoruz.''

''Dünya bor piyasasını Kütahya'dan yönetme'' hedefi

Çiftçi, sanayi sektörü Gayri Safi Yurt İçi Hasılasının yüzde 47,1 paya sahip olduğu Kütahya'nın, madencilik ve enerji yatırımlarıyla ekonomiye sağladığı katma değerin hızla arttığı bilgisini verdi.

Kamu iktisadi teşekküllerinin sağladığı katma değerin 2 milyar liranın üzerine çıktığına işaret eden Çiftçi, şunları kaydetti:

''Özellikle 2011 yılında ilimize ikinci borik asit fabrikasını kazandırarak, dünya bor ticaretindeki payımızı artırıyoruz. Temel hedefimiz ilimizin bor madenlerini ocağında işleyerek bu alanda uç ürünler elde edilecek yatırımların önünü açmak ve dünya piyasalarına sunarak bor piyasasını buradan yönetmek olacaktır. Ömerler Yer Altı Mekanizasyon Projesi ile Tunçbilek kömür havzasında 1,2 milyon ton kapasiteli kapalı ocak üretim sistemine geçiş için çalışmalar hızla devam ediyor. Madencilik, azot, gümüş, gübre, kimya endüstrisi, telekomünikasyon, enerji ve diğer hizmet sektörlerinde artan özel sektör yatırımlarıyla girişimci, dünyaya açık ve dünyayla entegrasyonu sağlamış Kütahya hedefine doğru adım adım ilerlemekteyiz. Bu kitabın hazırlanmasındaki amaç, 2011 yılının muhasebesini yaparak kuruluşlarımızın performansını ortaya koymak ve Kütahya'nın 2023 vizyonuna giden yolda payımıza düşen pastayı büyütmektir. Stratejik bir vizyonla belirlenen hedeflere ulaşmak için il kaynakları ve potansiyelini en iyi biçimde değerlendirme çabası, gayreti içinde olarak ilimize yerli ve yabancı yatırımcıları çekmeye çalışacağız. İşçisinden valisine kadar tüm kamu görevlileri olarak milletin hizmetkarı olduğumuzun bilinciyle 2012 yılı hedeflerinde de en üstün performansı yakalamaya gayret edeceğiz.''