Kent Konseyi'nden CHP İl Başkanı Ülken'e Ziyaret

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Özer Ülken'i ziyaret etti.

Kent Konseyi'nden CHP İl Başkanı Ülken'e Ziyaret
Kent Konseyi'nin çalışmaları hakkında Başkan Özer Ülken'e bilgi veren Kurt, konseyin siyasetten uzak, ancak her siyasi görüşe açık olduğunu söyledi. Kurt, yönetimde son aldıkları kararla siyasi kimlik taşıyanların konseyde komisyon başkanı olabilmesini engellediklerini anlatarak, ''Herkesin siyasi düşüncesine saygılıyız. Konseye gelip çalışmasına da tarafız, ancak, 'Başkan' kimliği ile siyasi kimlik birleşince konseyin yapısına zarar vereceğini düşündük ve bu kararı aldık'' dedi.

Özer Ülken de Kent Konseyi'nin Antalya'ya olumlu katkılar sağladığını vurguladı. Türkiye'de bazı sivil toplum örgütlerinin siyasiler tarafından ''arka bahçe'' gibi görülebildiğine değinen Ülken, şöyle konuştu:

''Bazen de partilerin dernek gibi davrandığını görüyoruz. Bir il başkanı orada komisyon başkanı olmamalı. Siyasi partilerin düşünceleri oraya yansıyabilir. Belediye Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri komisyonlara katılıp etkili çalışmalar yapabilir. Ama bunu siyasi etiket değil, toplumsal bilinç, ortak akıl ile yapmalı. Her zaman vurgu yaptığım Antalya'nın huzur kenti kimliğinin korunabilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bizim yaptığımız Antalya'yı yabancılaştırmama çalışmalarımız yapıyı korumaktadır. Kent Konseyi'ne de burada önemli görev düşmektedir.''
Kaynak: AA