Kazaklar, Nevruz Bayramı İle Coştu

Kazakistan’da Nevruz Bayramı, başkent Astana ve Almatı şehirleri başta olmak üzere ülke genelinde büyük coşkuyla kutlanıyor.

Kazaklar, Nevruz Bayramı İle Coştu
Orta Asya'da baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz Bayramı dolayısıyla Kazakistan’da 5 gün resmi tatil ilan edildi. Almatı’da eski meydanı dolduran binlerce Kazakistan vatandaşı, baharın gelişi olan Nevruz kutlamalarında gönüllerince eğlendi. Almatı'daki Nevruz kutlamalarında; Türk Dünyası’na ait ortak oyunlar, halk oyunları, gösteriler, konser ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Almatı’da bulunan Astana Meyda’nın da halkın geniş katılımıyla kutlanan Nevruz Bayramı’na şehir Valisi Ahmetcan Yesimov, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.Ülkenin çeşitli vilayetlerinden gelen sanatçılar, açık havada halka konser verdi. Meydanlarda çadırlar kuruldu, yemekler yapıldı. Çeşitli etkinliklerin bir arada düzenlendiği Nevruz şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Türk topluluklarında yeni bir yılın başlangıcı, kötülüklerden, hastalıklardan arınma, yeniden doğuş gibi yüksek manalar taşıyan Nevruz, Orta Asya’da asırlardır büyük bir coşkuyla kutlanılmakta.