İzmir Üniversitesi ve Kızılay'dan İşbirliği Protokolü

Kızılay ile İzmir Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, imza töreninde yaptığı konuşmada, Kızılay'ın son yıllarda modernizasyon konusunda büyük aşama kaydettiğini belirtti.

Kan bağışı ile güvenli kan temini konusunda farkındalığın yaratılmasında eğitim faaliyetleri düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erciyeş, ''Üniversite gençliğinin bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. İzmir Üniversitesi olarak Kızılay'a eğitim çalışmalarında her zaman destekçi olacağız'' ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök ise İzmir Üniversitesi'nin, eğitim konusunda gösterdiği performansın, diğer üniversite ve kurumlara örnek olduğunu, öğrencilere iki oturum halinde eğitim verdiklerini, düzenli olarak yeni öğrencilere eğitim vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Erciyeş ile Dr. Gök, İzmir Üniversitesi'nde düzenli olarak kan bağışı kampanyaları düzenlenmesi, kurulacak öğrenci kulübü ile Kızılay etkinliklerine destek verilmesi ve e-bültenler aracılığıyla öğrencilerin kan bağışının önemi konusunda bilgilendirilmesine ilişkin protokolü imzaladı .