Hilton'dan Enerji Tasarrufu İçin ''Dünya Saati'' Eylemine Destek

Hilton Garden Inn Kütahya Oteli'nin, enerji tasarrufuna dikkati çekmek amacıyla 31 Mart'ta gerçekleştirilecek ''Dünya Saati'' eylemine destek vereceği bildirildi.

Otelin Genel Müdürü Abdurrahman Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada iklim değişikliğine dikkati çekmek üzere 31 Mart'ta saat 20.30-21.30'da ışıkların kapatılmasıyla ''Dünya Saati'' eylemi gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Hilton Worldwide bünyesindeki markalara ait 3 bin 800'ü aşkın otelin birçoğunun bu eyleme katılacağını ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

''Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından gerçekleştirilen 'Dünya Saati' etkinliği, atılacak basit adımlarla sera gazlarının azaltılmasına nasıl büyük bir katkı sağlanabileceğini bireylere göstermek ve iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla 2007 yılında başlatıldı. Etkinlik zaman içinde bir harekete dönüştü. Sadece 'Dünya Saati 2011' etkinliği kapsamında 135 ülkedeki 5 bin 200'den fazla şehir ve kasabada ışıklar söndürüldü ve iklim değişikliğine karşı güçlü bir seferberlik mesajı verildi. Kişi ve kuruluşları enerji tasarrufuna destek vermek için sembolik olarak ışıklarını söndürmek üzere harekete geçiren bu küresel girişimde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Misafirlerimizi ve çevremizdeki kuruluşları da bu harekete katılmaları yönünde teşvik ediyoruz.''
Kaynak: AA