Hababam Sınıfı Oyuncularından Tuncay Akça İpsala'da

Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı oyuncularından ''Bacaksız'' lakaplı Tuncay Akça, İpsala'da üniversite öğrencileri ile buluştu.

Sinema sanatçısı Tuncay Akça ile türkü ve dizi müzikleri bestecisi Kutsal Evcimen, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu'nca düzenlenen ''Gençlerle Söyleşi Günleri''ne olarak katıldı.

Burada konuşan Tuncay Akça, 100'ün üzerinde film ve dizilerde rol aldığını belirterek, sinemaya tesadüfen girdiğini anlattı.

1975 yılında ayakkabı boyamak için Hababam Sınıfının çekimlerinin yapıldığı yere gittiğini ifade eden Akça, ''Rahmetli Adile Naşit gülmeye başladı. Bende onunla birlikte gülmeye başladım. Ertem Eğilmez benim bu gülüşümü görünce beni çağırdı ve o zamanın parasıyla 10 lira 10 tane ayakkabı boyama parası verdi. Bana sen hep böyle güler misin dedi. Böylece o gülüşümle sinemaya girmiş oldum'' dedi.

Akça, sinemaya alaylı olarak girdiklerini ifade ederek, figüran olarak başlayıp, baş rollerde oynadıklarını ancak okullu olmanın her zaman daha iyi olduğunu kaydetti.

Besteci Kutsal Evcimen de burada bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, ''Gençlere tavsiyem. Hayalleriniz gerçekçi olsun. Siz bu dünyadan gittikten sonra eserleriniz kalsın'' dedi.

Söyleşiye, İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, İpsala Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Baki Deniz ile üniversite öğrencileri katıldı.
Kaynak: AA