GSO Sanayicileri MKE'ne Götürdü

Gaziantep Sanayi Odası düzenlediği organizasyonla makine sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerini, Makine Kimya Endüstrisi'ne götürdü.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu başkanlığındaki heyette GSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile makine imalat sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri yer aldı.

Heyet ilk olarak MKE Genel Müdürü Emekli Tümamiral İzzet Artunç'u ziyaret ederek çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Brifinge, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Ali Şahin ile CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da katıldı.

Heyet, daha sonra sırasıyla Gazi Fişek Fabrikası, Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Mühimmat Fabrikası ile Silah Fabrikası'nı gezerek MKE'nin tedarik malzemeleri hakkında bilgi aldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, gezinin Gaziantep sanayisi adına oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Konukoğlu, firma temsilcilerinin üretilen ürünleri ve ihtiyaç kalemlerini yerinde inceleme ve bilgi alma fırsatından yararlandıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Gaziantep sanayisi olarak bizim üretemeyeceğimiz ürün yok. Bugün bunun bir kez daha kanıtını gördük. Firma yetkililerimiz gezi sırasında MKE'nin ihtiyaç duyduğu ve dış ülkelerden ithal ettiği birçok ürünü üretebileceklerini dile getirdiler. Umarım bu gezi MKE ile Gaziantep işbirliğinin bir başlangıcı olur ve bu işbirliği artarak devam eder. Biz her zaman ülkemizin kazanması arzusundayız. Atılan bu adımının şehrimize ve ülkemize kazançlar getirmesini diliyorum.''

MKE Genel Müdürü İzzet Artunç da Gaziantepli sanayicileri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Artunç, Gaziantepli sanayicilerle işbirliği yapmak istediklerini, Gaziantep'in kendileri için önemli bir tedarik merkezi olmasını arzuladıklarını bu sebeple ziyareti oldukça önemsediklerini söyledi.

Ziyaretin ardından Artunç, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'na plaket verdi .