Gazipaşa İlçesindeki 4 Okulda 40 Kurs Açıldı

Gazipaşa'da ''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında 4 okul, halkın kullanımına sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve belediyelerin işbirliğiyle başlatılan ''Okullar Hayat Olsun'' projesi, Gazipaşa'daki 4 okula hayat verdi.

Proje kapsamında Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde okullarda bilgisayar, step, aerobik, halk oyunları, yabancı dil, badminton gibi 40 dalda kurs açıldı.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ''Okullar Hayat Olsun'' projesinde kullanıma açılan Avukat Kemal Akça İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Vatandaşlara uygulamayla ilgili memnuniyetlerini soran Pamuk, yaptığı açıklamada, proje kapsamında Gazipaşa'da 4 okulun halkın kullanıma açıldığını hatırlattı.

İlçede daha önce Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursların, artık okullarda verilmeye başladığına değinen Kaymakam Pamuk, 4 okulda 40 kurs açıldığını ve bu kurslara 200 vatandaşın katıldığını bildirdi. Okulların saat 17.00'den sonra 21.00'e kadar açık olduğunu, hafta sonları da okullardan yararlanılabildiğini vurgulayan Pamuk, kurslara daha çok kadınların ilgi gösterdiğini kaydetti.

Okulda açılan resim kursuna katılan vatandaşları da ziyaret eden Pamuk, kursiyerlerin yaptığı resimleri inceledi.

Aerobik kursuna gelen ev kadını Döndü Özel, uygulamayı başlatanlara teşekkür etti. Haftada iki gün aerobik kursuna geldiğini belirten Özel, kursun haftada 4 güne çıkarılmasını istedi.

Oğluyla bilgisayar kursuna katılan Mesude Hatipoğlu, ''Çocuklarım için bilgisayar öğreniyorum. Çocuğumla aynı sırada eğitim görmek çok güzel bir duydu'' dedi .