Erciş'te Hak Sahipliği Bilgilendirme Toplantısı

Erciş'te Kaymakam Ramazan Fani başkanlığında mülki idare amirlerinin katılımıyla muhtarlarla hak sahipliliği bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kışla Mahallesi'ndeki İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nde toplantıda muhtarlara bilgi veren Kaymakam Fani, köylerdeki vatandaşlar için hak sahipliği talep, taahhütname ve borçlandırma işlemlerinin 23 Mart'ta sona ereceğini bildirdi.

Vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesini isteyen Fani, ''Köylerde hak sahipliğini 2 yöntemle gerçekleştiriyoruz. Depremde evi yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşlara TOKİ'nin köylerde yapacakları konutları hak sahiplerine 70 bin liradan borçlandırılacak. Kendi evini yapmak isteyenlere 5 ayrı aşamada toplam 40 bin lira kredi verilecek. Köylülerimiz geliştirilen 100, 130 ve 150 metrekarelik 3 ayrı projeden birine göre evini yapacak. Bunun denetimini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak'' dedi.

Merkezdeki hak sahiplerine kredi verilmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Fani, hak sahiplerine belirlenen alanlarda TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlarından 75 bin lirayla borçlandırılacaklarını söyledi.

Fani, tapusu ve elektrik faturası olmadığı için mağdur durumda kalan vatandaşlar için muhtarlar tarafından mülkiyet il muhaberesi düzenleyeceğini ifade etti.
Kaynak: AA