Edirne Vali Yardımcısı Dr. Özkan'ın Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk ve akraba topluluklarında, Türk dünyasıyla kalıcı dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla 1992 yılında başlatılan ''Büyük Öğrenci Projesi'' olarak bilinen ''Türkiye Bursları'' Edirne tanışma toplantısı yapıldı.

Edirne Öğretmenevi'ndeki ''Türkiye Bursları'' Edirne tanışma toplantısına katılan Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, 1992 yılında başlayan projede bu güne kadar 10 bin öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

6 bin öğrencinin de projeden yararlanmaya devam ettiğini ifade eden Özkan, ''Sakın ha okulları bitirdikten sonra Türkiye'de kalmayı düşünmeyin, şuan Türkiye'nin tadını çıkarın, güzelliklerine ortak olun. Siz kendi ülkelerinizde bir şeyler yapmanın gayretinde olun, burada yüklendiğiniz değerleri, bilgileri kendi ülkenizde yaşama geçirin, bizim için önemli olan bu. Önce kendi vatandaşlarınıza hizmette bulunun'' diye konuştu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise, projeyi önemsediklerini ifade ederek, ''Her zaman başımızın üstünde yeriniz var. Sizleri bu ülkenin insanlarından ayrı görmüyoruz, her zaman yanınızdayız''

Projeden sorumlu Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakırlar da projenin amaçlarını anlattığı toplantıda, projeden yararlanarak Trakya Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde eğitim alan 50'ye yakın öğrencinin soruları yanıtladı.
Kaynak: AA