Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları

Bilecik Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından, Nevruz ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Pelitözü Gölet'inde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Halil İbrahim Akpınar, Nevruz'un yeni yılın ve baharın başlangıcı, dostluğun, kardeşliğin, kaynaşmanın ve anlaşmanın günü olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Müdürü Necdet Öztürk de ormanların barajların ekonomik ömrünü uzattığını ve doğal afetleri önlediğini ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade ederek,''Ormanlar, bitkiler ve hayvanlar için doğal bir su şebekesi gibidirler. Ağaçlar, yaprakları, dalları, gövdesi ve kökleri ile kar ve yağmur biçimindeki yağışı tutarak, sellerin, taşkınların olmasını önler ve yeraltı sularının oluşmasına yardım eder'' diye konuştu.

Etkinliğe Vali Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar, Vali Yardımcıları Metin Çınar, Mehmet Öksüz, Hasan Kayhan ve Eflatun Can Tortop, daire müdürleri, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.